Carine wie?

Zo, vertel eens iets over jezelf.  Zo’n typische vraag tijdens een sollicitatiegesprek.
Goh, ik ben eerder een kartrekker dan een volgeling. Ik hou van mensen, om ze te verbinden, te inspireren en te activeren*. Ik ben analytisch, veelzijdig, behulpzaam, doelgericht, nieuwsgierig en positief. Om het met een paar kernwoorden te zeggen, antwoord ik dan.

Oké, en wat zeggen uw vrienden over u? Mijn vrienden omschrijven me als ‘met een hoek af’,  leergierig, sterke persoonlijkheid, enthousiast, kwetsbaar, knuffelbeest, warm, een mooi mens, inspirerend, gedreven, … Zou het niet beter zijn hen zelf de vraag te stellen ;-).

Wat doet u in uw vrije tijd, is er nog zo eentje.  De banden aanhalen met familie en vrienden, de smaakpapillen verwennen, in winkels snuisteren met mijn dochter, de leerhonger voeden met vakliteratuur, te paard door de velden en de bossen, heerlijk ontspannen in het wellness-centrum, kokkerellen, nieuwe oorden verkennen, hersenspinsels en andere verzinsels neerschrijven, lange wandelingen met de honden maken, opgaan in een goed boek, verstand op nul tijdens een avondje film, onnozel doen en gieren van het lachen, klussen in huis en tuin, genieten van sterren aan de hemel en tot rust komen,…  Tussen jou en mij, het antwoord is ‘leven en genieten’.  Dat is wat ik doe, ook buiten mijn vrije tijd trouwens.

Als ik mezelf omschrijf – los van enige context – dan zeg ik dat ik iemand ben die op het einde van haar leven wil kunnen zeggen dat ze mogelijkerwijs niet op bestemming is gekomen maar verdorie wel de weg is gegaan naar die bestemming. Dat ik geleefd en genoten heb vanuit eigen keuzes en niet als het product van mijn omstandigheden of mijn verleden. De beste manier om de toekomst te voorspellen is haar zelf te creëren, zegt Peter F. Drucker. Het is één van mijn leidraden.  Zoals deze van Barack Obama: ‘Als je ergens voor gaat, loop je het risico te verliezen. Als je niet gaat, heb je al verloren’.

Heb je hiermee een antwoord op de vraag Carine wie? Nog niet helemaal?
Wel, Carine dat is een beetje van dit en een beetje van dat.  Zoals elk ander mens dat is.
Iedereen is uniek en mooi op zijn/haar manier.

PS: ik ben gek op quotes en taal

 

* Mensen verbinden, inspireren en activeren doet Carine met ZEST :  www.uptozest.be

 

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie